Δράσεις Σχολείων

Σχολική Χρονιά 2020 - 2021

Λύκειο Λινόπετρας

Ανθωποπαύση

Εν μέσω ενός ακόμη lockdown μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Λινόπετρας δημιούργησαν με στίχο, ζωγραφιές και μουσική εμπνευσμένοι από την διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Ανθρωποπαύση". Γιατί η δύναμη του Ανθρώπου δεν σταματά ποτέ!

Ιδέα-Οργάνωση-Συντονισμός: Γεωργία Πέτρου (καθηγήτρια Μουσικής)
Παραγωγή-Επεξεργασία Εικόνας: Αντρέας Νικήτας
Γενική Επιμέλεια Λουκάς Λουκά: Β.Δ.Α΄

Σχολική Χρονιά 2019-2020

Γυμνάσιο Έγκωμης

"Σωστή διατροφή και άθληση συχνή, κάνουν την υγιεινή ζωή!" Παίζω δίκαια τρέφομαι σωστά!

Διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαιρικού αγώνα με παλιούς ποδοσφαιριστές και μαθητές του αθλητικού Λυκείου Κύκκου Β΄ Λευκωσίας, μια συνδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας, της ΚΟΠ και των καταστημάτων LIDL. Στην πιο πάνω εκδήλωση συμμετείχε και η μπάντα του Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους στην έναρξη και λήξη της διοργάνωσης.
Καθηγήτρια Μουσικής: Χριστίνα Γεωργούδη

Φωτογραφικό Υλικό

Μουσικό Δρώμενο - Ταξίδεψε στον Παράδεισό σου! 19 Δεκεμβρίου 2019

Μέρες αγάπης, χαράς, συγκίνησης, προσφοράς, ελπίδας! Ένα όμορφο μουσικό συναπάντημα γεμάτο συγκίνηση από εκλεκτούς καλλιτέχνες, τραγουδιστές, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς εις μνήμη της Ειρήνης Γιαγγουλλή Μιχαηλίδου!

Το Μουσικό Δρώμενο διεξήχθη στην αίθουσα Μελίνας Μερκούρη. Όλα τα έσοδα δόθηκαν για την θεραπεία της μικρής Γεωργιάνας 8 χρόνων που διαγνώστηκε με καρκίνο στα νεφρά. Σε αυτή την όμορφη εκδήλωση γεμάτη αγάπη είχε την χαρά να συμμετέχει και η χορωδία και ορχήστρα του Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους.
Καθηγήτρια Μουσικής: Χριστίνα Γεωργούδη

Φωτογραφικό Υλικό

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Πάνδημος εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Συμμετοχή της Χορωδίας και Ορχήστρας του Σχολείου σε επίσημη εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, στις 25 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
Καθηγήτρια Μουσικής: Ιωάννα Σατραζάμη

Φωτογραφικό Υλικό

Μουσική Παράσταση Annie the Musical

Σχολική παρουσίαση της πρεμιέρας της μουσικής παράστασης Annie the Musical. Η επίσημη βραδινή παράσταση ακυρώθηκε λόγω των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας Covid19.
Καθηγήτρια Μουσικής: Ιωάννα Σατραζάμη

Φωτογραφικό Υλικό

Σχολική Χρονιά 2018-2019

Μουσικός Μαραθώνιος Λευκωσίας

Μεγάλος αριθμός Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης συμμετείχε με μπάντες στον Μουσικό Μαραθώνιο παράλληλα με τον Μαραθώνιο Λευκωσίας που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον Δήμο Στροβόλου στις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Στον Μουσικό Μαραθώνιο συμμετείχαν το Γυμνάσιο Ανθούπολης, το Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας, το Λύκειο Κύκκου Α΄, το Λύκειο Κύκκου Β΄, το Γυμνάσιο Ακρόπολης, το Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς, το Γυμνάσιο Σταυρού, το Λύκειο Απ. Βαρνάβα, το Λύκειο Αρχαγγέλου Απ. Μάρκο, το Λύκειο Ακρόπολης, τα ιδιωτικά σχολεία American Academy, το Γυμνάσιο – Λύκειο Τέρρα Σάντα, το μουσικό σύνολο Windcraft και το Μουσικό Σύνολο Πνευστών του ΥΠΠΑΝ – Ανοιχτού Σχολείου. Μετά το τέλος του αγώνα τα σχολεία παρουσίασαν από κοινού μουσικό πρόγραμμα στο προαύλιο του Δημαρχείου Στροβόλου.

Φωτογραφικό Υλικό

Λύκειο Αραδίππου

Εκδήλωση "ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ", Μάρτιος 2019

Συμμετοχή της Χορωδίας και ορχήστρας του Σχολείου στην εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου και στον αγώνα των ανθρώπων για ελευθερία που διοργανώθηκε στις 27 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

«Αγια Μαρίνα»
Διασκευή: Άλκης Μπαλτάς
Διδασκαλία: Χριστίνα Πάιπερ

Οπτικοακουστικό Υλικό«Εμείς που μείναμε»
Στίχοι: Ν. Γκάτσος Μουσική: Σ. Ξαρχάκος
Διδασκαλία: Χριστίνα Πάιπερ

Οπτικοακουστικό Υλικό

Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας

Μαραθώνιος Λεμεσού, Μάρτιος 2019

Εθελοντική συμμετοχή και προσφορά της ομάδας κρουστών του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας στον Μαραθώνιο Λεμεσού που διοργάνωσε ο ΟΠΑΠ τον Μάρτιο του 2019. Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό εμψυχώνοντας τους δρομείς στην διεξαγωγή του Μαραθωνίου.
Καθηγήτρια Μουσικής: Χριστίνα Γεωργούδη

Φωτογραφικό Υλικό

Compressport Atsas Mountain Race, Μάιος 2019

Η μπάνατ του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας παρουσιάστηκε κατά τον 2ο ετήσιο αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Compressport Atsas Mountain Race powered by XM’ που διεξήχθη στις 20 Μαΐου στο χωριό Άγιος Θεόδωρος, Σολέας. Επίσημος διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, με τη βοήθεια της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου και μιας μικρής ομάδας εθελοντών.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Σολέας για ακόμα μία φορά έδωσαν την εθελοντική τους προσφορά με ζήλο, εμψυχώνοντας τους αθλητές μέσα από την δύναμη της μουσικής! Καθηγήτρια Μουσικής: Χριστίνα Γεωργούδη

Φωτογραφικό Υλικό

2ο Διεθνές Συνέδριο Ανάδειξης και Προβολής της Γεωλογικής και Μεταλλευτικής Κληρονομιάς, Προώθησης της Γεω-Εκπαίδευσης και Γεω-Τουριστικής Ανάπτυξης, Μάϊος 2019

Μουσικό Πρόγραμμα από μαθήτριες του Σχολείου Άντρεα Σταύρου(τραγούδι) και Ξένια Δημητριάδη (πιάνο) για την έναρξη του συνεδρίου.
Καθηγήτρια Μουσικής: Χριστίνα Γεωργούδη