• Οικοσελίδα
  • Προγράμματα
  • VOX VENUS, Παγκύπρια Χορωδία Ομοίων Φωνών Κοριτσιών Μουσικών Σχολείων

VOX VENUS, Παγκύπρια Χορωδία Ομοίων Φωνών Κοριτσιών Μουσικών Σχολείων

banner musedtech

VOX VENUS - Ιστορικό

Η VOX VENUS, Παγκύπρια Χορωδία Ομοίων Φωνών Κοριτσιών Μουσικών Σχολείων, έχει συσταθεί το Νοέμβριο του 2018. Την διδασκαλία και τη καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η μαέστρος Ελένη Κυπριανού. Όπως απορρέει και από την ονομασία της αποτελείται από κορίτσια και από τα πέντε μουσικά σχολεία της Κύπρου, μουσικά γυμνάσια και μουσικά λύκεια. Στο ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνονται έργα τόσο από το σύγχρονο διεθνές χορωδιακό ρεπερτόριο, όσο και διασκευές τραγουδιών από το χώρο της ελληνικής έντεχνης καθώς κυπριακής/ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και από το χώρο της δημοφιλούς μουσικής.

Η Vox Venus έχει δώσει συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό: Η πρώτη ήταν στις 2 Μαΐου 2019 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, στα πλαίσια των εορτασμών των 20 χρόνων λειτουργίας του Ριάλτο. Στη συναυλία έλαβε μέρος και η επίσης νεοσύστατη τότε Παγκύπρια Κιθαριστική Ορχήστρα Μουσικών Σχολείων. Τα δύο καλλιτεχνικά σχήματα παρουσίασαν το κάθε ένα δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα αλλά και κοινό, με σύμπραξη τους επί σκηνής.

Τις επόμενες της συναυλίες η Vox Venus τις έδωσε στα πλαίσια της συμμετοχής της σε ένα νεανικό μουσικό φεστιβάλ στην περιοχή του Graz της Αυστρίας που διοργανώθηκε από τoν πολιτιστικό οργανισμό Kultur-Land-Leben από 11 μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2019. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και σ’ αυτό συμμετείχαν ακόμα τρείς νεανικές χορωδίες από Ουκρανία, Λιθουανία και Αυστρία. Μετά από τις άριστες εντυπώσεις που άφησε η χορωδία ακολούθησε πρόσκληση από την Ουκρανική χορωδία Dudaryk για συμμετοχή της στους εορτασμούς των 50χρονων της στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας.

Στις 5 Νοεμβρίου 2019, η Vox Venus συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα εκδήλωσης της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Μάιο του 2020, εν μέσω πανδημίας και lock down η Vox Venus ετοίμασε μια παραγωγή εξ αποστάσεως με τη χρήση των μέσων τεχνολογίας όπου παρουσίασε το τραγούδι του L. v. Beethoven “Ich liebe dich” σε τετράφωνη προσαρμογή για όμοιες φωνές από το συνθέτη Ανδρέα Δημητρίου.

Στις 18 Ιουνίου 2021 το κλιμάκιο της Vox Venus του Μουσικού Σχολείου Πάφου έχει τραγουδήσει στη συναυλία που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Πάφου με συμμετοχή ποικίλων καλλιτεχνικών του σχημάτων.