Μέρα Τραγουδιού 2018 στη Λευκωσία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του θεσμού της Μέρας Τραγουδιού, που γιορτάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνει την εκδήλωση με θέμα “Απ’ τη Λευκωσία ως την καρδιά, τραγούδια μια αγκαλιά”, το Σάββατο 28 Απριλίου.

Αναγνωρίζοντας τα σωματικά, ψυχοσυναισθηματικά και κοινωνικά οφέλη του τραγουδιού, η συγκεκριμένη δράση στοχεύει, παράλληλα, στην καθιέρωση της Λευκωσίας ως κέντρου μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων σε ανοιχτό χώρο και τη μεταλαμπάδευση του πολιτισμού και ιδιαίτερα της φωνητικής μουσικής στην κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης, μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και Tεχνικών Σχολών, μαθητές Ωδείων, φοιτητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί και τραγουδιστές, θα «ταξιδέψουν» το κοινό τους με τη μουσική τους, με το φως και τη χαρά του τραγουδιού. Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται μεγάλη χορωδιακή παρέλαση σε δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, από τις 12:00 μέχρι τις 2:00 μ.μ.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν χορωδιακά και φωνητικά σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το ρεπερτόριο μπορεί να περιλαμβάνει έργα έργα Ελλαδιτών και Κυπρίων συνθετών, μουσικές του κόσμου, έργα κλασικού ρεπερτορίου, παραδοσιακή μουσική κ.λπ.

Κάθε σύνολο θα πρέπει να ετοιμάσει δύο έως τρία τραγούδια δικής του επιλογής, με συνοδεία μουσικών οργάνων ή a capella, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όσα σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή διοργάνωση με χορωδιακά/φωνητικά σύνολα, θα πρέπει να αποστείλουν τη δήλωση συμμετοχής που επισυνάπτεται, ή να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018, με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο φαξ: 22800862, υπόψη ΕΜΕ Μουσικής. Τα ενδιαφερόμενα σύνολα/χορωδίες θα ενημερωθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου 2018 για την έγκριση της συμμετοχής τους, τον ακριβή χώρο και τον χρόνο της παρουσίασης. Σημειώνεται ότι τα έξοδα μετακίνησης θα αναλάβουν οι Διευθύνσεις των σχολείων που θα συμμετάσχουν.

Με τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση αυτή τιμούμε τη Μέρα Τραγουδιού στην Πόλη μας.

Τραγουδούμε για την Πόλη μας, Τραγουδούμε, επειδή η Φωνή είναι ο καθρέφτης της ψυχής.

ΘέμαΑρχείο
Εγκύκλιος
Δήλωση συμμετοχής για σχολεία
Δήλωση συμμετοχής (Ωδεία, Πανεπιστήμια, ερασιτεχνικές χορωδίες κ.λπ.)