Επιμορφωτική Δράση 2018: Aνάπτυξη νεανικής φωνής και χορωδιακού ήχου (8-10 Μαρτίου 2018)

Διεξαγωγή Επιμορφωτικής Δράσης με θέμα την ανάπτυξη της νεανικής φωνής και του χορωδιακού ήχου 8-10 Μαρτίου 2018

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων (workshops) με θέμα την ανάπτυξη της νεανικής φωνής και του χορωδιακού ήχου. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων έχουν προσκληθεί οι εγνωσμένου κύρους και διεθνούς φήμης μαέστροι και παιδαγωγοί με ειδίκευση στη Φωνητική Μουσική Εκπαίδευση, Basilio Astulez και Zimfira Poloz.

Tα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 8 Μαρτίου μέχρι το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό και στο Λύκειο Λατσιών στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ως ακολούθως:
  • Παρακολούθηση εργαστηρίων με μαθητές για εκπαιδευτικούς Μουσικών Σχολείων, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές, όλων των βαθμίδων και τομέων της μουσικής εκπαίδευσης την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό ή Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Λύκειο Λατσιών στη Λευκωσία, στις 9:15 π.μ. – 11:30 μ.μ.
  • Παρακολούθηση βιωματικών εργαστηρίων στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Επιθεωρητή μόνο για καθηγητές/τριες Μέσης Εκπαίδευσης την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό ή Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Λύκειο Λατσιών στη Λευκωσία, στις 12:00 - 4:30 μ.μ.
  • Παρακολούθηση βιωματικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς Μουσικών Σχολείων, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές, όλων των βαθμίδων και τομέων της μουσικής εκπαίδευσης το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Λύκειο Λατσιών στη Λευκωσία, στις 9:00 π.μ. - 2:30 μ.μ.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιμορφωτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του τετραετούς στόχου 2016-2020 για την ανάπτυξη του τραγουδιού και της χορωδιακής μουσικής, δίνοντας έμφαση στις σύγχρονες στρατηγικές διδασκαλίας και διαδικασίες μάθησης που διέπουν το μάθημα της μουσικής.

Η γλώσσα των εργαστηρίων θα είναι η Αγγλική με παράλληλη μετάφραση όπου θεωρηθεί αναγκαίο.

Δικαίωμα συμμετοχής στα εργαστήρια του Σαββάτου 10 Μαρτίου έχουν, κατά σειρά προτεραιότητας:
  • οι Καθηγητές Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης
  • λοιποί ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, όλων των βαθμίδων και τομέων της μουσικής εκπαίδευσης.
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνουν από τις 21 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

ΘέμαΑρχείο
Δήλωση συμμετοχής για εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης
Δηλώσεις συμμετοχής για λοιπούς ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές, όλων των βαθμίδων και τομέων της μουσικής εκπαίδευσης
Πρόγραμμα Εργαστηρίων
Βιογραφικό Εκπαιδευτών Εργαστηρίου

Τονίζεται ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Διευκρινίζεται ότι η σειρά προτεραιότητας θα τηρηθεί σύμφωνα με τα πιο πάνω και βάσει της ημερομηνίας και ώρας δήλωσης συμμετοχής. Ο ονομαστικός κατάλογος όλων των συμμετεχόντων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018.

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των βιωματικών εργαστηρίων θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση, μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 22800698 (Χρύσω Γρηγορίου) ή να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..