Χορωδιακή Παρέλαση 2019 στη Λευκωσία


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο Δήμος Λευκωσίας και διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Μέρα Τραγουδιού το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, με τη συμμετοχή 2000 χορωδών από όλη την Κύπρο.

Στόχος της διοργάνωσης η ανάδειξη της διαχρονικής αξίας της μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης.

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 4μμ με την πιο μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση που έγινε ποτέ στην Κύπρο. Μετά από την περσινή επιτυχία των 1000 χορωδών, φέτος θα λάβουν μέρος 2000 χορωδοί από εβδομήντα και πλέον σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς με ποικίλο ρεπερτόριο όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά. Για δύο ώρες μικροί και μεγάλοι θα ενώσουν τις φωνές τους κατά μήκος των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου, γεμίζοντας το κέντρο της Λευκωσίας με αγαπημένα τραγούδια. Η Χορωδιακή Παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου για μια παρουσίαση με εκπλήξεις!

Στις 7μμ, η σκυτάλη περνά σε τέσσερα νεανικά σχολικά συγκροτήματα που θα εγκαινιάσουν το θεσμό του Schoolfest, ένα Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων. Συμμετέχουν τα συγκροτήματα «Met in Lav», «Dystopia», «Midnight Rainbow», «Άθλιες Σφήκες» και η μαθήτρια Μαρίνα Jungwirth που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο The Voice of Greece 2018.

ΘέμαΑρχείο
Πρόσκληση
Οδηγίες - Ομάδες που θα μείνουν για το κοινό τραγούδι
Οδηγίες - Ομάδες που θα αποχωρήσουν
Εγκύκλιος και δήλωση συμμετοχής για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης
Εγκύκλιος και δήλωση συμμετοχής για σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης