Σχολική Χρονιά 2016 - 2017: Γυμνάσιο Καλογερόπουλου – Διάκριση στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Την αποστολή αποτελούσαν 11 μαθήτριες από τα σύνολα χορωδίας και ορχήστρας του σχολείου, η Β.Δ. κυρία Έλενα Αθανασιάδου, αγγλικός, και η Κυριακή Χρυσάνθου, καθηγήτρια Μουσικής. Το σχολείο συμμετείχε στο Φεστιβάλ 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στις 16 - 19 Μαρτίου 2017 στο Ρέθυμνο με σύνθεση τραγουδιού, αφίσα και περίπτερο, παρουσίαση της ομάδας και συμμετοχή σε σεμινάρια και παιχνίδια.

Οι μαθήτριες που συμμετείχαν έλαβαν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Τραγούδησαν, χόρεψαν, απάγγειλαν τσαττιστά, έλαβαν μέρος σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, άκουσαν διαλέξεις και παρακολούθησαν σεμινάρια για την δημιουργία ραδιοφωνικών εκπομπών, την τεχνολογία των μέσων επικοινωνίας και το ρόλο του ραδιοφώνου σαν εκπαιδευτικό εργαλείο και μέσο επικοινωνίας.

Το τραγούδι που διαγωνίστηκε, το οποίο είχε αγγλικό στίχο και θέμα τον εκφοβισμό, ήταν σύνθεση της μαθήτριας της Γ΄ Γυμνασίου Αλεξάνδρας Χατζηκωνσταντή. Ήταν μια συνεργασία του κλάδου της μουσικής με τον κλάδο των Αγγλικών στα πλαίσια ενός προγράμματος E-Τwinning. Το τραγούδι ήταν μέσα στα πρώτα 12 -σε συνολικό αριθμό 47 συμμετοχών- με την πιο ψηλή βαθμολογία στην κατηγορία της Μέσης Εκπαίδευσης.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κυριακή Χρυσάνθου

ΘέμαΑρχείο
Ιστότοπος Διαγωνισμού "Κάν' το ν ' ακουστεί 2017"