Σχολική Χρονιά 2016 - 2017: Mαθητική - φοιτητική συναυλία «Musical Vibes»

Συνέργεια μεταξύ του Yπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Στροβόλου

Η συγκεκριμένη συναυλία που διοργανώνεται σε ετήσια βάση εδώ και έξι χρόνια, με συμμετοχή πάνω από 200 μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών από την ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, στοχεύει στην ανάπτυξη μουσικής συνεργασίας και πολιτιστικών δράσεων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σο πλαίσιο της προετοιμασία της τελικής συναυλίας διοργανώνονται μουσικά εργαστήρια.

Στη συναυλία του 2017 με θέμα «Μύθοι και Θρύλοι», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στις 27.3.2017, συμμετείχαν μαθητές και σπουδαστές από το American International School in Cyprus, Falcon School, Grammar School, The English School, το Γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη Λακατάμιας, την Επαρχιακή Ορχήστρα Σχολείων Λευκωσίας, την Ορχήστρα Εγχόρδων του Ευρωπαϊκού Ωδείου Λευκωσίας, τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ (για την ετοιμασία ταινιών μικρού μήκους). Όλα τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων δόθηκαν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Σχολική Χρονιά 2016 - 2017: Γυμνάσιο Καλογερόπουλου – Διάκριση στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Την αποστολή αποτελούσαν 11 μαθήτριες από τα σύνολα χορωδίας και ορχήστρας του σχολείου, η Β.Δ. κυρία Έλενα Αθανασιάδου, αγγλικός, και η Κυριακή Χρυσάνθου, καθηγήτρια Μουσικής. Το σχολείο συμμετείχε στο Φεστιβάλ 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στις 16 - 19 Μαρτίου 2017 στο Ρέθυμνο με σύνθεση τραγουδιού, αφίσα και περίπτερο, παρουσίαση της ομάδας και συμμετοχή σε σεμινάρια και παιχνίδια.

Οι μαθήτριες που συμμετείχαν έλαβαν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Τραγούδησαν, χόρεψαν, απάγγειλαν τσαττιστά, έλαβαν μέρος σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, άκουσαν διαλέξεις και παρακολούθησαν σεμινάρια για την δημιουργία ραδιοφωνικών εκπομπών, την τεχνολογία των μέσων επικοινωνίας και το ρόλο του ραδιοφώνου σαν εκπαιδευτικό εργαλείο και μέσο επικοινωνίας.

Το τραγούδι που διαγωνίστηκε, το οποίο είχε αγγλικό στίχο και θέμα τον εκφοβισμό, ήταν σύνθεση της μαθήτριας της Γ΄ Γυμνασίου Αλεξάνδρας Χατζηκωνσταντή. Ήταν μια συνεργασία του κλάδου της μουσικής με τον κλάδο των Αγγλικών στα πλαίσια ενός προγράμματος E-Τwinning. Το τραγούδι ήταν μέσα στα πρώτα 12 -σε συνολικό αριθμό 47 συμμετοχών- με την πιο ψηλή βαθμολογία στην κατηγορία της Μέσης Εκπαίδευσης.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κυριακή Χρυσάνθου

ΘέμαΑρχείο
Ιστότοπος Διαγωνισμού "Κάν' το ν ' ακουστεί 2017"

Σχολική Χρονιά 2016 - 2017: Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Κάτω Πολεμιδιών – Διάκριση σε Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό

Ομάδα παιδιών του σχολείου διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία (Soundtrack) της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, εξασφαλίζοντας το 2ο βραβείο μελοποίησης ποίησης και 3ο έπαινο για ενορχήστρωση. Στις 28 Απριλίου 2017, με συνοδεία της καθηγήτριας τους της Μουσικής, κυρίας Σοφίας Καραπατάκη, τα παιδιά παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που έγινε για τους διακριθέντες μαθητές στην Αθήνα, όπου και εκτέλεσαν το τραγούδι τους ζωντανά.

Τίτλος τραγουδιού: "Ερωτικό Κάλεσμα"
Ποίηση: Λουντέμη Μενέλαου
Μουσική: Χαραλάμπους Αλέξη (Γ' τάξη)
Συμμετέχοντες:
Χαραλάμπους Αλέξης, Γ1, πιάνο
Μπογκντάνοβιτς Βικτώρια, Β1, συνθεσάιζερ
Κωνσταντίνου Αντωνία, Γ3, τραγούδι

Καθηγήτρια Μουσικής: Σοφία Καραπατάκη

Σχολική Χρονιά 2016 - 2017: Λύκειο Κολοσσίου - Διάκριση στον "7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους"

Η σύνθεση “Hope in the Ocean” για σόλο πιάνο της Δέσποινας Δημητρίου γράφτηκε με αφορμή τη ανακήρυξη του Λυκείου Κολοσσίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016 για το έργο τέχνης "Βάρκα των Μεταναστών" που έφτιαξαν μαθητές του σχολείου υπό τη καθοδήγηση της καθηγήτριας τέχνης Πόπης Νικολάου. Για την εκδήλωση απονομής δημιουργήθηκε βίντεο κλιπ, το οποίο μαζί με την ηχογραφημένη εκτέλεση στο πιάνο της Δέσποινας υποβλήθηκε στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους στην κατηγορία "Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση". Είμαστε περήφανοι να αναφέρουμε ότι με εξαίρεση το Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά Λεμεσού, το Λύκειο Κολοσσίου είναι το μόνο σχολείο παγκύπρια που έλαβε βραβείο στη κατηγορία "Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση" (Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Ο επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης στη κατηγορία αυτή είναι ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Ανδρέου.
“Hope in the Ocean”
Σύνθεση, εκτέλεση στο πιάνο: Δέσποινα Δημητρίου
Αφήγηση: Παναγιώτα Ιακώβου
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αναστάσιος Πόλης, Βανθούλα Σολομωνίδου - Πιττάκα

ΠεριγραφήΑρχείοΗμερομηνία
Απο την εκδήλωση της Βράβευσης Ευρωπαίος Πολίτης 2016
Hope in the Ocean 02/07/2018
Της ξενιτιάς 02/07/2018
Μετανάστες 02/07/2018