• Οικοσελίδα
  • Παγκύπρια Ορχήστρα Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Παγκύπρια Ορχήστρα Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

synavliaΗ Παγκύπρια Ορχήστρα Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων Επαρχιακών Ορχηστρών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης που εφαρμόζονται από το 2002. Με στόχο τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων νέων παιδιών σε μουσικά σύνολα, η Παγκύπρια Ορχήστρα Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης υποστηρίζει την ανάπτυξη της Μουσικής Παιδείας στον τόπο μας, ενισχύοντας παράλληλα την πολιτιστική προσφορά στην κοινότητα. Μέσα από τη δράση της Ορχήστρας, δίδεται έμφαση στη χαρά της μουσικής, την αυτοέκφραση, την επικοινωνία μέσα από τη μουσική και τη συμμετοχικότητα.

Κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, συμμετείχαν στην Ορχήστρα πάνω από σαράντα παιδιά, από 12 μέχρι 18 χρονών, από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμ εσού , Πάφου και Αμμοχώστου. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, μαέστρος της Ορχήστρας είναι ο κ. Πέτρος Στυλιανού. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώθηκαν, με την υποστήριξη της ΠΑΣΥΔΥ και της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια και συναυλίες στην Πάφο.

Στην παρούσα φάση διοργανώνεται εκπαιδευτικό εργαστήριο στις 9-10 Ιουνίου 2018, το οποίο θα κλείσει με συναυλία που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 8:00 μ.μ., στην Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού (Πύλη Πάφου) στη Λευκωσία.