Μέρα Τραγουδιού – Λύκειο Παλουριώτισσας, Λευκωσία – 27.5.2018

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στα πλαίσια της Παγκύπριας «Μέρας Τραγουδιού», τα μέλη της χορωδίας του Λυκείου Παλουριώτισσας καθώς και τα τμήματα Μουσικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου, Γ7, Α1 και Α3, παρακολούθησαν διάλεξη κατά την 6η και 7η περ. με θέμα τη φωνή και το τραγούδι, από την κα Ελένη Κάνθου, καθηγήτρια Φωνητικής.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των φωνητικών χορδών και τη διαδικασία παραγωγής του ήχου, τόσο κατά τη φώνηση όσο και κατά το τραγούδι.

Μέσα από παραδείγματα στα οποία συμμετείχαν οι ίδιοι οι μαθητές, είδαν στην πράξη κάποιες ασκήσεις και τεχνικές τραγουδιού καθώς και πιθανά προβλήματα που προκύπτουν.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις σε θέματα σχετικά με τη φωνή και το τραγούδι, και να συζητήσουν με την κα Κάνθου.

Αυτό που αποκόμισαν με το τέλος της διάλεξης οι μαθητές ήταν ότι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τραγουδήσουμε, γιατί έχουμε προικηθεί από τη φύση μας με αυτό το πολύτιμο δώρο.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Λουκία Παντελίδου, Καθηγήτρια Μουσικής