Συναυλία «Μαζί… στις μελωδίες της ζωής»

Στο πλαίσιο του νέου θεσμού της Μέρας Τραγουδιού που γιορτάστηκε φέτος για πρώτη φορά στις 28 Απριλίου 2017, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η ετήσια συναυλία της Επαρχιακής Ορχήστρας Σχολείων Λευκωσίας (ΕΟΣΛ) την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στο Θέατρο Παλλάς. Η συναυλία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, με στόχο όλα τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, της Στέγης Άγιος Χριστόφορος και των Ενταγμένων Οικιστικών Μονάδων στα Λατσιά.

Η παρουσίαση άρχισε με τραγούδια από τη Χορωδία του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, υπό τη διεύθυνση της κ. Έλενας Σταυρινίδου, προκαλώντας ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση στο κοινό. Στη συνέχεια ακολούθησαν έργα ποικίλου ρεπερτορίου από την ΕΟΣΛ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της ΕΟΣΛ κ. Κυριάκου Λιμνιώτη και του κ. Ευαγόρα Καραγιώργη. Η ΕΟΣΛ φιλοξένησε φέτος παιδιά από τα Μουσικά Σχολεία Αμμοχώστου και Πάφου, δίδοντας έτσι την ευκαιρία σε ταλαντούχα παιδιά από όλη την Κύπρο να συμμετάσχουν σε ορχηστρικό σύνολο. Η συναυλία έκλεισε εντυπωσιακά με ένα έργο για χορωδία και ορχήστρα, στο οποίο συμμετείχε χορωδία παιδιών από το Γυμνάσιο Ακρόπολης και το Γυμνάσιο Παλουριώτισσας.

Η Επαρχιακή Ορχήστρα έχει τις πόρτες της ανοιχτές σε όλα τα ταλαντούχα νέα παιδιά ανεξαρτήτως επιπέδου, θεωρώντας ότι η συμμετοχή τους σε ορχηστρικά σύνολα υποστηρίζει σημαντικά τη μουσική τους ανάπτυξη, ενώ παράλληλα δίδεται έμφαση στη χαρά της μουσικής, την αυτοέκφραση, την επικοινωνία μέσα από τη μουσική και τη συμμετοχικότητα. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας περιλαμβάνει ποικιλία μουσικών ειδών και ενισχύει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας προσφέροντας τη δυνατότητα ακόμη και σε νέα παιδιά να παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις για ορχηστρικό σύνολο.